Op incentive reis in eigen land, waarom niet?

Highlights: Vespatocht / Bezoek aan fruitbedrijf Hellingenfort / Bezoek aan wijnkasteel Genoels - Elderen / Bezoek mijnterril Heusden-Zolder

Incentive Genk Wijnkasteel Genoels Elderen

DAG 1

 • 11h00: Afspraak in het prachtige hotel Eburon in Tongeren
 • 12h00: Lichte lunch in het hotel
 • 13h00: De groep wordt verdeeld in kleinere groepen van 10 vespas. Start vespatrip “Het Toscane van Limburg”

De deelnemers worden opgedeeld in groepen van 20 personen - 10 vespa’s. Onder leiding van een gids maken zij een fantastische vespa tocht en wanen ze zich in het Belgische “Bella Italia.”

Tongeren, oudste stad van België & de laatste jaren toch verrassend vernieuwend. De deelnemers zullen zich in Toscanië wanen en zich verbazen over hoe het glooiende Land van Loon, de bloesems, oudheid en moderne architectuur in één stad kunnen samenvloeien. Op de Vespa’s zullen de deelnemers in Tongeren glijden langs de mooiste kastelen en prachtige landschappen. Ook leidt de gids hen naar een stukje Wallonië en zullen de deelnemers zich laten charmeren door Herstappe, kleinste gemeente van Vlaanderen.

Er wordt ook een stop gemaakt in het fruitbedrijf “Hellingenfort” voor een gegidst bezoek. Tijdens het bezoek en de rondleiding in het fruitbedrijf krijgen de deelnemers een beeld van wat een fruitbedrijf inhoudt. Er wordt veel ‘inside information’ gegeven over de fruitteelt, de geschiedenis enzovoort. Tijdens de wandeling door de fruitboomgaarden wordt er een teambuildingactiviteit georganiseerd. Het hele concept is bedoeld als ‘infotainement’: op een plezante manier informatie verwerven over het hele fruit-gebeuren. Ook wordt er een stop gemaakt in het wijnkasteel Genoels-Elderen voor een rondleiding en degustatie Tussen Tongeren en Maastricht, langs de oude romeinse heirbaan, in de gemeente Riemst ligt dit enige wijnkasteel van België. Niet per toeval, aangezien de Romeinen reeds wijngaarden hadden in deze streek.

De deelnemers maken hier een wandeling door het park rond het kasteel met prachtig arboretum, rozentuin, proeftuin met 20 druivenvariëteiten en de grootste wijngaarden van België. Ze bezoeken eveneens het oude koetshuis met de meest moderne druivenpers, de stokerij, de eeuwenoude en de nieuwe wijnkelders. En tot slot staat er natuurlijk een degustatie op het programma.

Incentive Genk Vespa Tour
Incentive Genk Fruitbedrijf Bezoeken
 • 17h30: Einde activiteit en transfer naar het hotel.vrije tijd om zich op te frissen
 • 18h45: Bustransfer naar de mijnterril van Heusden-zolder
 • 19h00: Receptie op de mijnterrin

De mijnterril van Heusden-Zolder ligt in een belangrijke open ruimte op de westrand van het Kempens plateau. Op 155 m boven de zeespiegel beloont de terril de deelnemers met een kilometersver uitzicht. Sinds 1997 is de terril een natuurreservaat. De beklimming gebeurt onder leiding van een gids, die de deelnemers op de top verrast op oude Limburgse volksliederen  met zijn mondharmonica. Ondertussen genieten de deelnemers van een mijnwerkersborrel en 2 hartelijke hapjes.

Na de receptie, vertrek naar de kleine Badzaal van de oude mijnsite van Heusden Zolder. Deze monumentale zaal is ideaal voor groepen van 100 tot 150 personen. Zijn historisch karakter en industriële look geven het geheel een eigentijdse sfeer. De naast gelegen (indoor) wintertuin met lounge zetels is de ideale plaats om even op adem te komen of een sigaretje te roken.

 • 20h00: Ontvangst met Prosecco of fruitsap en Tapenade van zwarte olijven en truffelolie met huisgebakken bruscetta
 • 20h45: Start Livecooking Experience

Centraal in de zaal staat een hippe keuken, gehuld in gezellige sfeerverlichting. Een culinair team zorgt à la minute voor het bereiden en afwerken van talloze verfijnde gerechten onder de ogen van de deelnemers. Zij kunnen plaats nemen rond de showkeuken of aan receptietafels met barkrukken.

Na het diner zorgt de huis Dj Kya voor een perfecte invulling van al de muzikale wensen tijdens een ongelooflijk dansfeest.

 • Bustransfer naar het hotel
 • Overnachting in het hotel van uw keuze
Inc Genk Live Cooking 1
Inc Genk Live Cooking 2

DAG 2

 • Ontbijt in het hotel
 • Check out & vertrek

Over het hotel

Carbon ****
Dit stijlvolle 4-sterrenhotel is gelegen in het hart van Genk en biedt een combinatie van design, luxe en originaliteit. De kamers zijn mooi ingericht en hebben gratis WiFi. U kunt ontspannen met een drankje in de trendy bar. Het restaurant heeft een open keuken, zodat u kunt zien hoe uw maaltijd wordt klaargemaakt. Er is ook een wijnbar. Het hotel Carbon bevindt zich in het commerciële centrum van de stad, vlakbij het grootste winkelcentrum.

Hotel Carbon Incentive Genk 1
Hotel Carbon Incentive Genk 2

Andere hotel opties

Eburon ****
Het gloednieuwe Eburon Hotel biedt exclusieve accommodatie in een voormalig klooster. Het 4-sterrenhotel staat decor voor het tv-programma Day & Night Hotel Eburon. De moderne kamers beschikken over een flatscreen-tv, I-pod docking station, gratis WiFi en airconditioning. Alle badkamers zijn voorzien van grote regendouches.U kunt genieten van een drankje op de binnenplaats en in de bar. In het restaurant Tito kunt u proeven van heerlijke gerechten.Het Eburon Hotel is gelegen in het centrum van Tongeren, op 5 minuten lopen van het treinstation.


Eurotel ****
Dit hotel ligt nabij het nationaal park Hoge Limburg en wordt omringd door wandelpaden en fietsroutes. Er is een fitnessruimte, een overdekt zwembad en gratis parkeergelegenheid. Het Hampshire Hotel Eurotel beschikt over kamers met een eigen badkamer. Elke kamer heeft ook gratis draadloos internet.Restaurant Bien Soigné serveert lunch en diner met verse ingrediënten, seizoensgebonden groenten en Franse of Mediterrane wijnen. Bij de bar van het Eurotel kunt u terecht voor drankjes en speciale soorten thee. De San-thee, dat exclusief in Chinees porselein wordt geschonken, is perfect voor een high tea.

Geïnteresseerd? Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie