Land: Jordani

Beschrijving:

Dag 1

De deelnemers komen samen met de  BTS begeleider in de luchthaven van Zaventem. Vertrek vlucht naar Aqaba. Na aankomst in de luchthaven van Aqaba worden de deelnemers met een luxe autocar naar Petra gebracht. Deze roze-rode stad werd meer dan 2000 jaar geleden door oude Arabische volkeren gemaakt uit rotsen. De stad domineerde toen de handelsroutes van Arabië en werd aanbeden voor haar verfijnde cultuur en unieke architectuur.  Aankomst in het ***** hotel & verwelkoming met een drankje. Diner in het restaurant van het hotel. Na het diner, genieten de deelnemers van “Petra by night”: Via een pad dat verlicht wordt door 1000den kaarsen wandelen ze door de kloof “Siq” naar “Khazneh” waar ze genieten van het onvergetelijk schouwspel van het door kaarsen verlichte “treasury” & bedouinen muziek & gezang. Nadien kunnen de deelnemers nog tijd doorbrengen in de gezellige bar van het hotel.

Dag 2

Na een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel, gaan de deelnemers op gegidst bezoek aan Petra, één van de nieuwe wereldwonderen. Eerst maken ze een tocht te paard door de nauwe Six kloof. Vervolgens worden ze overdonderd door de prachtige oude tempels en bezoeken ze samen met de gids de hoogtepunten van de stad. De rondleiding eindigt aan het restaurant waar de deelnemers kunnen genieten van een heerlijke lunch. Na de lunch worden ze per ezel naar de uitgang van de historische site gebracht. Bus transfer naar de Wadi rum via de panoramische route King’s Highway. Wadi Rum heeft één van de meest spectaculaire woestijnlandschappen in de wereld met rollende
zandduinen en bergen van zandsteen. De deelnemers gaan dwars doorheen deze prachtige woestijn met bedoeïenen jeeps. Op een unieke locatie tussen de bergen in de genieten de deelnemers van een onvergetelijke zonsondergang met een glaasje Arak, olijfjes en nootjes. Wanneer de duisternis valt komen ze aan een bedoeïenen tentenkamp aan. Op deze adembenemende locatie genieten de deelnemers van een heerlijk diner. Gezeten op zachte kussen wanen ze zich in een sprookje van 1001 nachten. Na het diner kunnen ze onder de sterrenhemel waterpijp roken.De overnachting gebeurt in de bedoeïenen tenten maar is ondanks het avontuurlijke karakter absoluut comfortabel.

Dag 3

Na het uitgebreide ontbijtbuffet in het kamp, maken de deelnemers een onvergetelijke kamelensafari door de woestijn. Nadien worden ze met de bedoeinen jeeps naar de hoofdweg gebracht.Vervolgens worden ze per bus naar haven van Aqaba gebracht. In Aqaba gaan ze aan boord van een motorjacht om te genieten van een heerlijke privé cruise op de rode zee. Aan boord wordt een BBQ lunch geserveerd. De boot legt aan, aan het koraalrif Yamanya waar de deelnemers kunnen snorkelen en de onbeschrijfelijke en wereldbekende onderwaterwereld van de rode zee kunnen ontdekken. Na de cruise worden de deelnemers naar het 4* hotel gebracht waar zij opnieuw als VIPs worden ontvangen met een welkomstdrankje en aan een aparte check in balie. Ondertussen wordt hun bagage naar de kamers gebracht. De rest van de namiddag zijn ze vrij om van de hotelfaciliteiten te genieten. Afscheidsdiner in het hotel.

Dag 4

Uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel. In de voormiddag kan er deelgenomen worden aan strand en water activiteiten. Check out. Bus transfer naar de luchthaven & check in.
Vertrek vlucht naar Brussel. Aankomst in Zaventem.