Jordanië is een droog, zonnig land met gevarieerde landschappen, warme kleuren en een gastvrije bevolking. Het is een fantastische bestemming met een enorm rijk cultureel en natuurlijk erfgoed. Deze 5-daagse incentive is een perfecte mix van cultuur, avontuur, natuur, luxe en gewoon pure fun! Zowel Amman, Petra, de dode zee als de Wadi Rum woestijn staan op het programma.

Incentive Jordanie Petra 05 3

Dag 1

  • Aankomst in Amman om 15h30
  • Transfer naar het hotel en check in.
  • Terwijl de bagage naar de kamers wordt gebracht, genieten de deelnemers van een cocktail op het terras van het hotel.
  • Stadstour langsheen de highlights van Amman zoals o.a. de overblijfselen van het Romeinse theater en de citadel.
  • Dinner en overnachting in het hotel

Dag 2

  • Transfer naar het treinstation
  • De deelnemers gaan aan boord van de private stoomtrein richting dode zee. Onderweg wordt de trein ingehaald en “aangevallen” door een bende bedoeinen te paard of per kameel. De sjeik van deze bende is op zoek naar een vrouw en heeft zijn oog laten vallen op één van de deelneemsters. Tijdens een grappige conversatie wordt de dame voor een aantal kamelen verkocht aan de sjeik. Met de belofte 3 dagen later naar het huwelijksfeest te komen, mogen de deelnemers hun tocht verder zetten en verdwijnen de bedoeienen.
  • Aankomst aan de dode zee
  • Overnachting in Möpi Dead Sea
Incentive Jordanie Petra 03 5
Incentive Jordanie Petra 04 6
Dag 3
Ontbijt in het hotel en nadien is er tijd om op de dode zee te dobberen

10h00: Vertrek naar Jerash voor een bezoek van deze Romeinse stad. Arabische lunch in het restaurant Green Valley
14h00: show race in de hippodrome. De geschiedenis komt tijdens dit spektakel tot leven. Zowel gladiatoren, legionairs en paarden gespannen voor koetsen zijn van de partij en voeren een wervelende show op. Na de show gaat de bus op weg richting Karak over de panoramische King’s road. Er wordt een stop gemaakt in Madaba en aan Mount Nebo. Ook wordt een bezoek gebracht aan het kruisvaarders kasteel. Enkele kruisvaarders verwelkomen de deelnemers met een cocktail. De weg wordt vervolgd richting Petra.
Aankomst in Petra. Overnachting in het Taybet Zaman hotel. Op de kamers ligt de uitnodiging van de sjeik voor het huwelijk de volgende avond.

Incentive Jordanie 06 2
Incentive Jordanie 01 2

Dag 4

Transfer naar de ingang van de antieke stad van Petra.
Om de stad te bereiken dienen de deelnemers een paard te bestijgen en door de “six”, een enorme kloof in Nubische zandsteen, te rijden. Nadat de deelnemers door de lange kloof en onder overhangende klifs zijn gereden, bereiken ze het impressionante Petra.

Lunch op het terras van de rotsbar van het Forum guesthouse.

Na de lunch, krijgen de deelnemers Arabische kleren en vertrekken ze naar Wadi Rum. De bus wordt omgewisseld voor Bedoeinen jeeps. Dit zijn zeer oude pick-ups. De deelnemers vertrekken op jeepsafari richting het trouwfeest. Helaas raken alle jeeps vast in het zand of gaan ze kapot. Gelukkig komt er net een karavaan kamelen voorbij en kunnen de deelnemers hun toch verder zetten per kameel. Het landschap van Wadi rum is onvergetelijk. Het lijkt op een maanlandschap van oude valleien en torens zandsteen in wit en roos zand. De zon begint reeds onder te gaan wannneer de deelnemers het bedoeinen kamp bereiken.
Daar zijn alle voorbereidingen voor het huwelijksfeest reeds rond en de deelnemers worden dus feestelijk ontvangen met traditionele muziek en een glaasje arak. Het heerlijke Arabische dinner onder de sterrenhemel wordt opgevrolijkt door een Dhabka dansgroep. Na de maaltijd kunnen zij die willen,een waterpijp roken.

Overnachting in het bedoeienkamp.

Dag 5

Ontbijt in de woestijn.
Transfer naar de luchthaven
11h30: vertrek vlucht