Marokko is een land met vele gezichten dat zich kenmerkt door afwisseling in landschap en cultuur.
Van heuvelachtige landschappen naar hooggebergten, van droge rivierbeddingen naar oases en van grillige steenvlaktes naar betoverende zandduinen die door hun mystieke uiterlijk respect afdwingen. De eenvoudige traditionele Berber dorpjes staan in schril contrast met de culturele rijkdommen van de historische koningssteden.
Een fascinerend land dat je zintuigen continu zal blijven prikkelen.
Dit wordt ongetwijfeld een uniek en onvergetlijk 4x4 avontuur!

Incentive Marokko 08 2

DAG 1:

  • Aankomst in de luchthaven van Marrakech.
  • Verwelkoming & transfer naar het hotel.
  • Diner & overnachting in het hotel Kenzi Menara 5*

DAG 2:

  • Ontbijt in het hotel.
  • Ontdekking van Marrakech; de merara tuinen, Bahia Palace en de Koutoubia moskee.
  • Lunch in het hotel.
  • Bezoek van het bekende Djemaa El fna plein en de omringende souks.
  • Diner met Oosterse show en overnachting in het hotel Kenzi Menara 5*.
Incentive Marokko 09 2
Incentive Marokko 10 2
DAG 3:

Na het ontbijt, vertrekken de deelnemers met self drive 4x4 naar Ouarzazate via de Hoge Atlas bergen en de Tich’n’Tichka pass.
Deze route loopt op een hoogte van 2260 m. De lunch heeft plaats in Ouarzazate. Daarna wordt de weg vervolgd naar Zagora via de bergen van de Anti Atlas. Vanaf Agdz voert de weg langs de Drâa rivier doorheen talrijke dorpen en palmtuinen. Diner en overnachting in het hotel Ksar Jenna in Zagora.

DAG 4:
Ontbijt in het hotel. De deelnemers vertrekken per 4x4 naar Tamegroute en brengen een bezoek aan de beroemde bibliotheek met boeken uit de 12de eeuw. Vervolgens aanschouwen ze de zandduinen van Tinfou. Daarna begeeft de kolonne zich via een gravelweg naar Erfoud. In Tansikht en Nkob genieten de deelnemers van adembenemende uizichten van de uitlopers van de sahara en kleine traditionele berber dorpjes. Vervolgens verandert het landschap en rijden ze door het massief van Sargho. De lunch wordt genuttigt in het dorpje van Tazzarine. In de namiddag wordt de tocht verdergezet via de dorpjes van alnif en Rissani, de geboorteplaats van de huidge Alaouites Dynastie. Diner & overnachting in een bedoeinen kamp in het midden van de Merzouga duinen.

Incentive Marokko 01 2
Incentive Marokko 03 2

DAG 5 :
Vandaag worden de deelnemers heel vroeg gewekt zodat ze kunnen genieten van het spectakel van de zonsopgang boven de duinen van Merzouga. Nadien wordt het ontbijt geserveerd in het hotel. Daarna vertrekt de kolonne 4x4's naar de oase van tinghir.Deze plaats is bekend omwille van haar magnifieke Todra canyons. De deelnemers maken hier een korte trektocht. In een restaurant aan de voet van de canyons genieten de deelnemers van een lunch. Daarna wordt de weg vervolgd naar Boulmane. Hier begeven de deelnemers zich in de Dades canyons voor een bezoek van de "road of the thousand Kasbahs". Diner en overnachting in het hotel Xaluca in Dades.

DAG 6:
Na het ontbijt, vertrek naar El Kelâa vanwaar het spoor naar het dorp van Skoura wordt genomen. Deze weg loop langs de prachtige Kasbah (citadel) van Amerhidel. Onderweg wordt een stop gehouden voor de lunch. Het vervolg van de tocht verloopt langs de voet van het Atlas gebergte tot in Ouarzazate. Diner en overnachting in de Riad Dar Kamar in Ouarzazate.

Incentive Marokko 02 2
Incentive Marokko 04 2

DAG 7:
Na het ontbijt wordt een kort bezoek gebracht aan de belangerijkste bezienswaardigheden van Ouarzazate. Daarna rijden de deelnemers naar Aït Benhaddhou. Deze door unesco beschermde Kasbah (oude citadel) is de meest bekende van Marokko en heeft als decor van vele films gediend. Tijdens de lunch genieten de deelnemers van het uitzicht van deze spectaculaire medina. Via de Tizn Tichka pass vervolgt de kolonne haar tocht naar Marrakech. Het fantasia afscheidsdiner heeft plaats in het hotel Kenzi Menara 5*

DAG 8:
Ontbijt in het hotel en transfer naar de luchthaven.