Oman is een land dat klaar is om door u ontdekt te worden ! Dit land heeft zich open gesteld voor buitenlandse toeristen en werd op veel fronten gemoderniseerd zonder zijn authenticiteit te verliezen.
Tijdens deze incentive ontdekt u onder andere de “witte hoofdstad” Muscat. We maken een tocht per 4x4 en we verblijven in een 1001-nacht tentenkamp. Ideaal als teambuilding !

Dag 1

Vertrek vanuit Brussel naar Muscat, met overstap.
Aankomst op de luchthaven van Muscat, verwelkoming en na het in orde brengen van de douaneformaliteiten, transfer naar het Shangri-La, Al Waha Hotel.
Check-in en betrekken van de kamers

Giorgio Parravicini 135244 Unsplash
Dag 2

Ontbijt en na de kennismaking met de gids vertrekken we voor een bezoek aan de bezienswaardigheden van deze fascinerende hoofdstad : de Sultan Qaboos Grand Moskee, het Museum dat een overzicht toont van de Omaanse cultuur en traditie.
Verder naar Muttrah een aangename wijk waar we langs de Corniche wandelen en de drukke souk induiken. We merken op dat de traditionele klederdracht voor dames kleurrijker is dan in de omringende landen.  Daarna rijden we naar het oude stadsgedeelte van Muscat waar we langs het Paleis van de Sultan wandelen en een bezoek brengen aan 2 belangrijke forten : Jalali en Mirani.
Vrije namiddag.
Overnachting in het Shangri-La Al Waha hotel.

Dag 3
Ontbijt.  Vandaag verkennen we de omgeving rond Muscat, we rijden naar Barka, een traditioneel vissersdorp waar zich gerestaureerd huis bevindt dat ons een idee geeft hoe vroeger de meer begoede Omani woonde.

Daarna verder door de Batinah vlakte naar Al Hazm (impressionant fort) en Rustaq dat in de middeleeuwen het politieke centrum van Oman was en over een imposant fort beschikt. 

We vervolgen onze weg door wadis (droge rivierbeddingen) en de oase van Nakl vooraleer we in Ain Thowara aankomen.  Hier aan de warmwaterbronnen genieten we van een picnic lunch en kunnen we rustig door de oase wandelen.

Na de middag brengen we een bezoek aan Nakhla, het mooie fort werd gebouwd op een heuvel midden in het stadscentrum.
Overnachting in het Shangri-La, Al Waha hotel. 

Dag 4

Na het ontbijt worden we opgewacht door onze chauffeur die ons per 4x4 zal rondrijden.  De koffers zullen in aparte wagens naar Nizwa gebracht worden, u dient enkel een kleine reistas, fototoestel en badpak voor de komende 2 dagen mee te nemen.
We volgen de prachtige kustlijn met witte zandstranden van Sur richting Quriyat.  Een kort bezoek aan de « sinkhole », waar een stuk van de berg in het water is gevallen en gevuld is met zeewater. De picnic lunch wordt op het strand genoten en er is gelegenheid tot zwemmen in de Indische Oceaan.

In de namiddag verder naar Tiwi en het pittoresque en groene Wadi Shaab.  We brengen een bezoek aan de archeologische site Bibi Myriam vooraleer we naar Sur doorrijden.  Kort bezoek aan de stad en een dhow werf, waar de traditionele houten zeilschepen met nog primitieve werktuigen worden gebouwd.
Overnachting in het Sur Beach Hotel. 

Anfal Shamsudeen 358868 Unsplash
Katerina Radvanska 373287 Unsplash
Nizwa 3236202 1920
 
Dag 5

Ontbijt.  Vandaag maken we kennis met de prachtige fascetten van de natuur die Oman rijk is.
We rijden verder per 4x4 naar Wadi Bani Khaleed, één van de mooiste wadis in Oman : een diepe canyon met oase en water. Het landschap verandert wanneer we de Wahiba woestijn naderen : enorme zandduinen die in kleur variëren van zacht geel tot rood.  Per 4x4 gaat het comfortabel over de duinen. 
De picnic lunch wordt hier genuttigd.
In de namiddag bezoek aan een kamelenboerderij. Verder via Midairib dat gekend is om de vele uitkijktorens naar Nizwa.
Overnachting in het Falaj Daris Hotel. 

Incentive Oman 02 2
Incentive Oman 08 2

Dag 6

Ontbijt.  Nizwa is toeristisch uitgegroeid maar het 17e eeuwse fort en de oude souk zijn zeker een bezoek waard.  We vangen de terugweg naar Muscat aan per wagen/ autocar en rijden naar Bahla : het pottenbakkers centrum van Oman.  
Het fort dat geklasseerd staat als Unesco Werelderfgoed wordt nog volop gerestaureerd.
Hoogtepunt van de dag is het bezoek aan het fort van Jabrin : het meest dramatische fort vanwege de ligging en de restauratie werken, de architectuur en bewerkte plafonds geven een idee van de grandeur.
In de late namiddag terugrit naar Muscat voor verblijf in het Shangri-La, Al Waha hotel.

Dag 7

Na het ontbijt is er vrije tijd tot we vertrekken met de transfert naar de luchthaven. De deelnemers behouden de kamer tot transfertijd. 22.00 uur: transfert naar de internationale luchthaven.

Dag 8

Vlucht vanuit Muscat naar Brussel (met overstap).