Land: Senegal
Beschrijving:

Op amper 6u vliegen bereik je dit bruisend land met een leuke cultuur, vriendelijke inwoners en een fantastisch mooie kustlijn.Je zult zwart Afrika leren kennen maar ook een volk dat uitblinkt in vriendelijkheid, gastvrijheid en “joie de vivre”. En voor de liefhebbers is er is tijd om van de overvloed aan zon en het strand te genieten.

Dag 1

Aankomst in Dakar en ontvangst door de lokale agent.
Transfer naar Saly.Aankomst in het hotel Lamantin Beach.
Dinner en overnachting in het hotel

Dag 2

Ontbijt buffet in het hotel

OPTIE 1
De deelnemers worden onderverdeeld in groepen van 10. Iedere groep heeft de naam van een ethnische bevolkingsgroep en een bepaalde kleur.
Ieder team krijgt ook een roadbook.
Vertrek naar het zuiden met de 4X4 vrachtwagens. In elke wagen is een gids ter beschikking van de deelnemers.
De tocht door de wildernes gaat langsheen kleine traditionele dorpjes waardoor de deelnemers een goede impressie krijgen van het sociaal-culturele leven van de Senegalese plattelandsbevolking. Naargelang de dag wordt er ook een kleurrijke markt bezocht.  In één van de dorpen wordt een wedstrijd tussen de verschillende teams georganiseerd.
Aankomst in Ndangane
De deelnemers verlaten de vrachtwagens en gaan aan boord van gemotoriseerde pirogues.
Start van boottocht doorheen de bolongs met zijn typische vegetatie van mangrove waarin oesters groeien.
Aankomst aan de kampement Kooniguy.
De deelnemers worden ontvangen met een welkomst drankje. Vervolgens genieten ze van een heerlijke lunch op de exclusieve en prachtige plaats Kooniguy. 
Na de lunch kunnen de deelnemers heerlijk relaxen naan het zwembad.

OPTIE 2
Vertrek naar met de 4X4 vrachtwagens naar het baobab bos, gelegen op 25 km van Saly.
Hier gaan de deelnemers een spannende teambuilding voormiddag in de touwenparcours van het bos tegemoet.
Transfer naar de Tama Lodge. 
In een geprivatiseerde zone van deze prachtige lodge genieten de deelnemers van een welverdiende lunch.
Na de lunch is er tijd om te relaxen op het strand onder de palmbomen.
Dinner en overnachting  in het hotel

Dag 3

Ontbijt buffet in het hotel
Vandaag wordt de groep in 2 gesplitst.
De eerste groep vertrekt  op quad bike tocht door de brousse rondom Saly.
De tocht voert de deelnemers doorheen het typische dorpje Nguering en vervolgens naar het baobab bos. Hier staat een stalletje opgesteld waar de deelnemers even op adem kunnen komen en vers cocossap kunnen proeven. Nadien leidt de gids de deelnemers naar het dorpje Popenguine dat bekend is om  zijn kliffen en prachtige kust met fijn wit zand.
De tweede groep vertrekt op jetskitocht. In konvooi varen de deelnemers voorbij verschillende pittoresque vissersdorpjes Ngaparou en Guéréo en eindigen aan het prachtige witte zandstrand van het dorpje Pepenguine.
Hier ontmoeten de groepen elkaar opnieuw en genieten ze samen van een lekkere lunch op het strand. Na de lunch zijn de deelnemers vrij om te genieten van de afrikaanse zon, het fijne zandstrand en het lauwe water.Vervolgens worden de voertuigen omgewisseld voor de terugweg naar het hotel.
Exclusieve afscheidscocktail met lokale aperitief hapjes op het strand. Het dinner vindt plaats op een private locatie van het hotel. Het personeel verwent de deelnemers met een 3-gangen menu van de beste Senegalese specialiteiten. Nadien kunnen de deelnemers zich uitleven op de opzwepende ritmes van senegalese muziek in combinatie met moderne vibes.
Overnachting in het hotel

Dag 4

Ontbijt in het hotel en check-out
Vertrek per bus naar het bekende « Lac Rose » in Retba.
Aangekomen in Salim, wordt de bus omgewisseld voor 4X4 vrachtwagens en wordt de tocht verdergezet over zand. De deelnemers krijgen elk een Mauritaanse "chèche" cadeau ter bescherming tegen de zon.
De weg die de camions volgen loopt tussen het strand en de duinen op het traject van Paris – Dakar.
Er wordt halte gehouden aan een tent die speciaal voor de groep is opgesteld op het strand. De deelnemers genieten hier van een apritief en enkele hapjes en krijgen een djembé demonstratie. Na de demonstratie kunnen de deelnemers hun eigen muzikale talenten tonen tijdens een korte introductie Afrikaanse percussie. 
De 4x4 vrachtwagens voeren de deelnemers nog iets verder en zo komen de deelnemers na enkele minuten aan aan een nomaden tentenkamp. Onder de open tenten, en gezeten op zachte kleuriijke Afrikaanse kussens, met zicht op de oceaan, krijgen de deelnemers een lekkere lunch geserveerd. Tijdens deze onvergetelijk maaltijd worden de deelnemers geanimeerd door de zachte tonen van de traditionele kora en balafoon.
Na de lunch krijgen de deelnemers de tijd om wat te rusten en te genieten van de unieke ervaring.
Terugkeer naar Salim waar er kamers ter beschikking zijn zodat de deelnemers zich nog kunnen douchen en omkleden.
Zodra iedereen klaar is, transfer naar Dakar waar de deelnemers aan boord gaan van een ferry.
Na een half uur varen meert de boot aan aan het slaveneiland, Gorée. Dit eiland is staat op de werelderfgoed lijst van UNESCO. Ondanks het tragische verleden heeft het eiland een ongekende charme waar niemand onberoerd door kan blijven.
Onder leiding van een gids kuieren de deelnemers door de smalle straatjes en langs de huizen met geschilderde balkonnen van hout. Ook een  bezoek aan het slavenhuis ontbreekt niet.
Ten slotte leidt de gids de deelnemers naar een artisanaal dorpje waar de laatste souvenirs kunnen worden aangekocht.
De afscheidscocktail en het staand dinner wordt georganiseerd in exclusiviteit op het terras van het huis van de ridder van Boufflers.
Terugkeer per ferry naar Dakar en vervolgens transfer naar de luchthaven.
Vertrek van de rechstreekse  nachtvlucht naar Brussel met Brussels airlines.