Op amper 6u vliegen bereik je dit bruisend land met een leuke cultuur, vriendelijke inwoners en een fantastisch mooie kustlijn. Je zult zwart Afrika leren kennen maar ook een volk dat uitblinkt in vriendelijkheid, gastvrijheid en “joie de vivre”. En voor de liefhebbers is er is tijd om van de overvloed aan zon en het strand te genieten.

 

DAG 1

Aankomst in Dakar en ontvangst door de lokale agent. De groep neemt de transfert naar Saly, met later aankomst in het hotel Lamantin Beach. Dinner en overnachting worden voorzien in het hotel.

Annie Spratt 427337 Unsplash

DAG 2

We starten de dag met een ontbijt aan het buffet in het hotel. Nadien krijgen de deelnemers de mogelijkheid om te kiezen tussen twee dagprogramma's: 

OPTIE 1 
De deelnemers worden onderverdeeld in groepen van 10. Iedere groep krijgt de naam van een ethnische bevolkingsgroep, een bepaalde kleur en ook een roadbook.

De verschillende groepen vertrekken naar het zuiden met 4X4 vrachtwagens. In elke wagen is een gids ter beschikking van de deelnemers.

De tocht door de wildernis gaat langsheen kleine traditionele dorpjes. Hierdoor krijgen de deelnemers een goede impressie van het sociaal-culturele leven van de Senegalese plattelandsbevolking. Naargelang de dag wordt er ook een kleurrijke markt bezocht.  

De 4X4 tocht kent zijn aankomst in Ndangane. De deelnemers verlaten de vrachtwagens en gaan aan boord van gemotoriseerde pirogues. Onze tocht zetten we nu per boot verder. De boottocht gaat doorheen de bolongs met zijn typische vegetatie van mangrove waarin oesters groeien. Onze bestemming ligt aan het kampement Kooniguy.

De deelnemers worden er ontvangen met een welkomst drankje. Vervolgens genieten ze van een heerlijke lunch op de exclusieve en prachtige plaats Kooniguy. 

Na de lunch kunnen de deelnemers heerlijk relaxen naan het zwembad.

OPTIE 2
De groep vertrekt met met de 4X4 vrachtwagens naar het baobab bos, gelegen op 25 km van Saly.

Hier gaan de deelnemers een spannende teambuilding voormiddag in het touwenparcours van het bos tegemoet.

Na deze actieve voormiddag, is er voor de groep een transfer naar de Tama Lodge voorzien. In een geprivatiseerde zone van deze prachtige lodge genieten de deelnemers van een welverdiende lunch.

Na de lunch is er tijd om te relaxen op het strand onder de palmbomen.

Dinner en overnachting is voorzien in het hotel. 

Wellington Rodrigues 575552 Unsplash

DAG 3

Wederom starten we de dag met een ontbijtbuffet in het hotel. Ook vandaag wordt de groep in 2 gesplitst:
De eerste groep vertrekt  op quad bike tocht door de brousse rondom Saly.
De tocht voert de deelnemers doorheen het typische dorpje Nguering en vervolgens naar het baobab bos. Hier staat een stalletje opgesteld waar de deelnemers even op adem kunnen komen en vers cocossap kunnen proeven. Nadien leidt de gids de deelnemers naar het dorpje Popenguine dat bekend is om  zijn kliffen en prachtige kust met fijn wit zand.
De tweede groep vertrekt op jetskitocht. In konvooi varen de deelnemers voorbij verschillende pittoresque vissersdorpjes Ngaparou en Guéréo en eindigen aan het prachtige witte zandstrand van het dorpje Pepenguine.
Hier ontmoeten de groepen elkaar opnieuw en genieten ze samen van een lekkere lunch op het strand. Na de lunch zijn de deelnemers vrij om te genieten van de afrikaanse zon, het fijne zandstrand en het lauwe water. Vervolgens worden de voertuigen omgewisseld voor de terugweg naar het hotel.

Op het strand sluiten we onze laatste volledige dag af met een exclusieve afscheidscocktail vergezeld van lokale aperitief hapjes. Het dinner vindt plaats op een private locatie van het hotel. Het personeel verwent de deelnemers met een 3-gangen menu van de beste Senegalese specialiteiten. Nadien kunnen de deelnemers zich uitleven op de opzwepende ritmes van senegalese muziek in combinatie met moderne vibes. 

Overnachting in het hotel

Incentive Senegal 03 2
Incentive Senegal 01 2

Dag 4

We ontbijten in het hotel en daarna is het tijd voor de check-out.

We vertrekken per bus naar het bekende « Lac Rose » in Retba. Eenmaal aangekomen in Salim, wordt de bus omgewisseld voor 4X4 vrachtwagens. De deelnemers krijgen elk een Mauritaanse "chèche" cadeau ter bescherming tegen de zon want de weg die de camions volgen loopt tussen het strand en de duinen op het traject van Paris – Dakar. 

Er wordt halte gehouden aan een tent die speciaal voor de groep is opgesteld op het strand. De deelnemers genieten hier van een apritief en enkele hapjes en krijgen een djembé demonstratie. Na de demonstratie kunnen de deelnemers hun eigen muzikale talenten tonen tijdens een korte introductie Afrikaanse percussie. 

De 4x4 vrachtwagens voeren de deelnemers nog iets verder en zo komt de groep na enkele minuten aan bij een nomaden tentenkamp. Onder de open tenten met zicht op de oceaan, en gezeten op zachte kleuriijke Afrikaanse kussens, krijgen de deelnemers een lekkere lunch geserveerd. Tijdens deze onvergetelijk maaltijd worden de deelnemers geanimeerd door de zachte tonen van de traditionele kora en balafoon.

Incentive Senegal 06 2
Hal Gatewood 263696 Unsplash 2

Na de lunch krijgen de deelnemers de tijd om wat te rusten. Tijdig voorzien we de terugkeer naar Salim waar er kamers ter beschikking zijn zodat de deelnemers zich nog kunnen douchen en omkleden.

Zodra iedereen klaar is, transfer naar Dakar waar de deelnemers aan boord gaan van een ferry. Na een half uur varen meert de boot aan aan het slaveneiland, Gorée. Dit eiland staat op de werelderfgoed lijst van UNESCO. Ondanks het tragische verleden heeft het eiland een ongekende charme waar niemand onberoerd door kan blijven.

Onder leiding van een gids kuieren de deelnemers door de smalle straatjes en langs de huizen met geschilderde balkonnen van hout. Ook een  bezoek aan het slavenhuis ontbreekt niet. Ten slotte leidt de gids de deelnemers naar een artisanaal dorpje waar de laatste souvenirs kunnen worden aangekocht.

De afscheidscocktail en het staand dinner wordt georganiseerd in exclusiviteit op het terras van het huis van de ridder van Boufflers.

Daarna is het tijd voor de terugkeer per ferry naar Dakar en vervolgens transfer naar de luchthaven.
Vertrek van de rechstreekse nachtvlucht naar Brussel met Brussels airlines.