Land: Spanje
Beschrijving:

De hoofdstad van Catalonië is zeer in trek en zeker niet voor niets. Nauwe middeleeuwse steegjes, mondaine winkelstraten en historische monumenten wisselen elkaar af. Wie kent niet de Ramblas, of wat te denken van de Sagrada Familia en Parc Güell.
Barcelona is op en top Spaans; het leven speelt zich op straat af, bij kiosken, fonteinen, op de terrassen -zowel in zomer als in de winter-, in de parken en op pleinen. Flaneren over de statige Passeig de Gracia met z’n talloze terrasjes of de oudste wijk Barrio Gotico verkennen, u zult zich niet vervelen.
Een bezoek aan Barcelona staat garant voor een bezoek vol plezier, genot en verbazing.

Dag 1

U wordt opgehaald door uw reisbegeleiding en per luxe transfer van het vliegveld naar het 4****Hotel Ramblas gebracht.
Dit luxe hotel is gelegen in een zijstraat van de Ramblas op 200 meter van Placa Catalunya.
Bij aankomst in uw hotel kunt u eerst even rustig bijkomen van uw reis en genieten van een heerlijk ontbijt.
Om 11:00 uur loopt u samen met uw reisbegeleiding naar de Ramblas waar uw fietsen en uw Nederlandstalige gids klaar staan voor een 3-uur durende Gaudí-fietstour.
Deze fietsroute brengt u langs de geweldige gebouwen ontworpen door de legendarische architect Gaudí, die toonaangevend was voor het Barcelonees Modernisme.
Naast La Sagrada Familia, Casa Batlló en La Pedrera krijgt u ook minder bekende maar zeer interessante voorbeelden van laat 19de eeuwse architectuur te zien.
Gaandeweg zal de gids u uitleg geven over de verschillen tussen Barcelona en andere Europese metropolen tijdens deze periode. De route voert u grotendeels door een deel van het stadscentrum en de wijk Eixample.
Aan het einde van uw, 3-uur durende, tour loopt u naar de Rambla Catalunya waar u gaat genieten van een heerlijke uitgebreide tapaslunch.
U wordt ontvangen met een glaasje Cava waarna u kennis gaat maken met de heerlijke Spaanse keuken.
Na uw lunch kunt u gaan winkelen in één van de vele winkelcentra die Barcelona rijk is of tterugkeren naar uw hotel om bij te komen van uw reis bij het zwembad op het dak van het hotel! Terugkeer naar het hotel, dat op loopafstand is van het restaurant, is op eigen gelegenheid.
Om 20:30 uur wordt u bij uw hotel opgehaald voor een typische Spaanse avond.
U wordt naar de Olympische Haven gebracht waar u wordt onthaald met een glas cava én een Tuna-groep die, tijdens een optreden van 30 minuten, ervoor zorgt dat de sfeer er goed in zit. Terwijl de Tuna speelt kunt u ondertussen genieten van een uitgebreid Spaans paelladiner met uitzicht over de jachthaven en de Middellandse Zee. Na uw dinner staat uw transfer voor u klaar om u terug te brengen naar
uw hotel.
Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om het bruisende uitgaansleven van Barcelona te gaan ontdekken. Wat dacht u van de Baja Beach Club, hier is het elke avond een waar spektakel in tropische sferen of een bezoek aan de CDLC. De Carpe Diem Lounge Club van voetballer Patrick Kluivert is ´the place to be for beautiful Barcelona´. Of één van de vele andere clubs en barretjes die deze wijk rijk is. Al deze uitgaansgelegenheden liggen op loopafstand van het restaurant.
Terugkeer naar het hotel is op eigen gelegenheid.

Dag 2

Vandaag is alweer uw laatste dag in Barcelona, maar voor uw vertrek gaat u nog eerst kennis maken met de Catalaanse Cava.
Om 10:30 uur wordt u door onze Nederlandse gids opgehaald en naar Cordoniu gebracht. Codorniu is één van de belangrijkste wijngebieden in de Penedès waar de Catalaanse trots vandaan komt, namelijk de Cava. U krijgt een rondleiding van 1,5 uur door één van de medewerkers van Codorniu over de bereiding van deze beroemde Spaanse champagne en brengt onder andere een bezoek aan de bijzondere wijnkelders.
Na uw tour wordt u naar een restaurant gebracht in Sitges waar u gaat genieten van een heerlijke tapaslunch.Uw restaurant is gelegen in het centrum van Sitges met uitzicht op de zee.
De rest van de middag kunt u gaan besteden in Sitges zelf of op één van de vele terrassen op de boulevard aan het strand van dit pitoreske plaatsje.
Van oudsher is, het tussen de bergen verzonken plaatsje, Sitges een kunstenaars- en vissersdorpje.
De uitgestrekte boulevards en de kleine knusse straatjes is een lust voor het oog.
Om 16:30 uur wordt u vanuit Sitges naar het vliegveld van Barcelona gebracht voor
uw reis terug naar België.