Land: Spanje
Beschrijving:

Valencia is een zonovergoten stad aan de Spaanse oostkust! Deze stad, waar de zon meer dan 300 dagen per jaar schijnt, is een ideale bestemming voor incentives. Het is Spanje’s best bewaarde geheim wat incentives betreft. Valencia heeft vele troeven… Zo heeft de stad bijvoorbeeld voor elk interessegebied een geschikt museum. Maar u hoeft niet eens een museum binnen te gaan om te genieten van al wat deze historische stad te bieden heeft. Het historische stadscentrum is een kluwen van smalle straatjes en garanderen uren wandel- en ontdekkingsplezier. Niet alleen de cultuur maakt Valencia heel boeiend, ook de aanwezigheid van heel wat moderne architecturale hoogstandjes zorgt voor een perfect evenwicht tussen authentieke charme en futuristische nieuwigheden. Als u even de drukte van de stad wilt ontvluchten hoeft u daarvoor niet eens ver te zoeken: pal in het centrum ligt een heerlijk groen stadspark in de drooggelegde bedding van de rivier Turia.

Dag 1

05u00: afspraak in de luchthaven van Keulen
05u40: vertrek met vlucht met Air Berlin naar Valencia (een andere optie is vanuit Brussel met Vueling Airlines - maar deze vluchturen zijn minder gunstig)
09u00:  Aankomst in de luchthaven van Valencia en verwelkoming door een lokale Nederlandstalige gids die de deelnemers naar een autocar begeleidt. Transfer naar het hotel & Check in (het is mogelijk dat de kamers op dit moment nog niet beschikbaar zijn).  (Optioneel: welkomstcava bij aankomst)
12u00: Samenkomst in de lobby met een Nederlandstalige gids en  start van een  overheerlijke tapastour incombinatie met een stadsrondleiding .
De deelnemers maken een stadswandeling langsheen de belangrijkste monumenten in de stad. Ook de kathedraal kan worden bezocht.

De kathedraal wordt vaak ook kortweg La Seu genoemd. Binnenin  en in het museum van de kathedraal (Sala Capitular) zijn verscheidene kunstwerken en interessante objecten terug te vinden. Het beroemdste object blijft echter wel de “Heilige Graal’ Dit zou Jezus’ stenen drinkbeker geweest zijn die gebruikt werd tijdens het Laatste Avondmaal. Deze beker bevindt zich reeds sinds de 15de eeuw in Valencia.

De rondleiding gaat door het centrum en er wordt bij verschillende tapasrestaurants gestopt  waar diverse tapas geserveerd worden begeleid met Spaanse wijn of bier.
In de namiddag keren de deelnemers terug naar het hotel. Men krijgt vrije tijd ter beschikking om zich op te frissen, te ontspannen,…
20u45:  Transfer naar flamenco restaurant La Bulería
21u15:   Bij aankomst wordt er een aperitiefje aangeboden. Nadien genieten de deelnemers van  een overheerlijk driegangendiner met aansluitend een flamencoshow (om 23u00).
00u00:  Transfer naar het hotel per autocar.

Dag 2

Ontbijt in het hotel
09u45: ontmoeting in de lobby met een lokale gids & vertrek op City  Bike Tour. De deelnemers beleven Valencia op een unieke manier en zien alle highlights die deze stad te bieden heeft. In een relaxed tempo fietst men door de binnenstad en vertelt een Nederlandstalige gids  alles over de rijke historie en de indrukwekkende cultuur van deze Spaanse stad die in volle opkomst is!
Picknicklunch in de Jardín de Turia, een park dat is aangelegd in de drooggelegde bedding van de rivier de Turia.
In de namiddag krijgen de deelnemers wat vrije tijd ter beschikking om te winkelen, te ontspannen, van het mooie weer te genieten,…
Facultatief: entree “Oceanografico”, het oceanografisch museum én tevens het grootste Aquarium van Europa.
19u15: Samenkomst in de lobby met een lokale begeleider en korte wandeling  naar de Ciudad de las Artes y las Ciencias. Hier krijgen de deelnemers een korte panoramische tour.
20u00: driegangendiner in restaurant “Submarino”, gelegen in het oceanografisch park “Oceanografico”.
Submarino is een uniek restaurant dat als het ware één groot aquarium is;  hier dineert men terwijl makrelen, sardientjes en tijgerhaaien voorbijzwemmen.
Terugkeer naar het hotel.
Overnachting

Dag 3

Ontbijt in het hotel en check out
10u15: Samenkomst in de lobby met een lokale begeleider en transfer naar het national park “La Albufera”.
In de schilderachtige omgeving van “La Albufera” maken de deelnemers een boottocht over het meer.
Nadien gaan de deelnemers verder naar “Barraca”, een Valenciaans landbouwershuis. Hier krijgt men van een lokale chef en zijn assistenten een uitgebreide uiteenzetting  en  “showcooking” over hoe men een goede paella kan maken.  Nadien gaan de deelnemers zelf aan de slag en tijdens het kookproces worden er cocktails geserveerd. Wanneer alle paella's klaar zijn wordt er van de verschillende paella's geproefd en wordt er gestemd welke de beste is.
Paella lunch, vergezeld van lokale wijnen. Nadien krijgen de deelnemers ook een glaasje horchata, een typisch Valenciaans drankje (gemaakt van Chufa of aardamandelen die in water opgelost zijn en op smaak gebracht zijn met  suiker), aangeboden.
14u45:  Terugkeer naar centrum en vrije tijd 
18u15: vertrek naar luchthaven & check in
20u12: vertrekt vlucht met Air Berlin naar Keulen
22u40: aankomst in Keulen.