Land: Tanzania
Beschrijving:

Van alle landen die deel uitmaken van dit gedeelte van Afrika, is Tanzania één van de meest spectaculaire en gevarieerde. Tanzania heeft eveneens een wondermooie verscheidenheid aan wilde diersoorten  geërfd.  Nergens anders zal men zulke overvloed van wilde dieren vinden als in de eindeloze vlaktes van de Serengeti of Ngorongoro.  De enorme Ngorongoro krater is uniek, en het zicht op de  gigantische vulkanische krater die bruist van het wild is onvergetelijk.  De leeuwen in de acaciabomen rond het meer van  Manyara, net zoals de eindeloze vlakten van Serengeti omgeven met Kopjes ( ophopingen van enorme granieten rotsen), zijn  beroemd geworden over de hele wereld.  Ieder park, waarvan het geheel tegenwoordig ongeveer 11% van het grondgebied van  Tanzania omhelst, geeft een idee hoe Afrika eruit zag vóór het begin van onze beschaving, vóór de dramatische veranderingen die de mens  geïntroduceerd heeft in alle continenten. Zanzibar is op zijn beurt zonder te overdrijven het meest exotische eiland op aarde te noemen.

DAG 1
Davlucht vanuit de luchthaven van Amsterdam naar Kilimanjaro international airport. Karibu!  Welkom!
Transfer per 4X4 naar de kialodge. Deze is op 5 minuten van de luchthaven gelegen.
Aankomst in de lodge en ontvangst met een welkomstcocktail en warme handdoekjes om zich op te verfrissen.
Nadien worden de deelnemers in het restaurant verwacht voor het dinner .
Na het diner kunnen, zij die willen, nog een drankje nuttigen in de gezellige bar.
Overnachting in de Kialodge

DAG 2
Ontbijt in de lodge.
Met een beetje geluk kunnen de deelnemers vanuit de lodge de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro, zien.
Transfer naar het Manyara national park. Deze rit is indrukwekkend en dompelt de deelnemers meteen onder in de zwart Afrikaanse cultuur en het prachtige diverse landschap. De route loopt langsheen zowel Mount Kilimanjaro als Mount Meru, doorheen Arusha-stad en klimt vervolgens door de fameuze rift valley tot aan Manyara.
Safari in het Manyara Nationale Park dat bekend staat om zijn boomklimmende leeuwen.
Picknick of BBQ Lunch midden in het Park en met zicht op het Lake Manyara.
Na de lunch, vervolg van de safari
Transfer naar de Ngorongoro Farm of Plantation lodge.
Aankomst in de prachtige lodge en Vrije tijd om zich op te frissen en wat te relaxen of een verfrissende duik in het zwembad te nemen.
Diner en overnachting in de lodge. 

DAG 3
Ontbijt in de lodge
Safari transfer naar de Ngorongoro Conservation Area (NCA)
Volledige dag safari  in de Ngorongoro krater.
Ngorongoro, een krater aan de bron van het leven.  Deze krater werd als wereldpatrimonium geklasseerd wat een erkenning van zijn rijkdom is.  De enorme krater van de Ngorongoro kent nergens ter wereld zijn gelijke en het schouwspel dat geboden wordt door deze reuze caldeira, een kuil van vulkanische origine en vol van leven, is onvergetelijk. In het midden van de krater, op een exclusieve en private plaats, gezeten op masai-dekens in de schaduw van de acacia-bomen, genieten de deelnemers van een lekkere picknick lunch.
Transfer naar het Olduvai tenten Kamp
Aankomst in het kamp en onder de begeleiding van enkele masai een korte trek naar de typische “kopjes” waar de deelnemers kunnen genieten van een prachtige Afrikaanse zonsondergang.
Avondmaal in de lodge. 
Na het diner wordt de kofie geserveerd rond het kampvuur. De deelnemers worden verrast door een groep masai-krijgers die hun typisch « gezang » en hun bekende « sprongen » demonstreren.
Overnachting in luxueuze permanente tenten in het Olduvai kamp

DAG 4
Ontbijt in het kamp
Vertrek naar de airstrip  van Ndutu en panoramische charter vlucht naar Kilimanjaro gevolgd door lijnvlucht naar Zanzibar
Aankomst in Zanzibar en transfer per minibus naar het centrum van Stonetown.
Gegidst bezoek van de fascinerende stad.
Na een heerlijke lunch maken de deelnemers een specerijentour. Zanzibar is namelijk hét kruideneiland.
Transfer naar het hotel Swahili House of Serena Inn
Diner in het livingston Restaurant in het centrum van Stonetown of gala diner op het dakterras van het hotel
Overnachting

DAG 5
Ontbijt in de lodge
Vertrek op safari blue: Met ngalawe, traditionele dhows, maken de deelnemers een heerlijke boottocht op de turquiose indische oceaan op zoek naar dolfijnen.  Er worden stops gemaakt op zandbanken om te snorkelen. De onderwaterfauna en flora rondom zanzibar is adembenemend; kleurrijke koralen en ontelbare soorten tropische vissen. . De boottocht gaat verder naar een prachtig wit palmbomenstrand. Op deze idylische plek zullen de deelnemers paradijselijk lunchen. De barbeque lunch bestaat uit een selectie van verse vis en zeevruchten zoals calamaris, kreeft, gamba’s.In de namiddag kunnen de deelnemers genieten van hun “onbewoond” eiland, kunnen ze leren varen met een ngalawe of een zelfgevlochten kano.
Terugkeer naar Stonetown en atel teatime  met snack op het terras van het hotel Serena Inn naast het zwembad.
Er zijn kamers beschikbaar om zich op te frissen
Transfer per antiek houten bus naar de luchthaven.
Vlucht van Zanzibar naar Dar es Salam en vervolgens nachtvlucht naar Amsterdam

DAG 6
Aankomst in Amsterdam