Land: Verenigde Staten
Beschrijving:

Een bezoek aan Alaska is voor veel mensen een ervaring die ze één keer in hun leven willen meemaken, en een cruise is ongetwijfeld de beste manier om die droom waar te maken. Een cruiseschip biedt u, drijvend over ijsblauwe wateren, het beste uitzicht. Deze incentive heeft een ongelooflijk prijs - kwaliteit verhouding.  U zult genieten van het panorama dat gevormd wordt door diepe fjorden, enorme ijsvelden en de blauwwitte gletsjers en versteld staan van de hoogvliegende adelaars, sjokkende beren en majestueuze walvissen.

Het Cruiseschip

De Serenade of the Seas is een van de vier cruise schepen uit de Radiance klasse van Royal Caribbean. De cruise schepen uit de Radiance-klasse behoren tot een nieuwe generatie van wereldcruiseschepen en hebben een bijzonder gestroomlijnd ontwerp. Ze zien er niet alleen fantastisch uit, maar bieden ook het mooiste uitzicht over zee, dankzij een overvloed aan ramen en de geheel glazen liften met uitzicht op het water. In de gemeenschappelijke ruimtes heerst een mondaine sfeer, met luxe suède banken in de boekwinkel, fraaie mahoniehouten boxen in het steakhouse en op ieder dek prachtige balustrades en houten wandbekleding.

Dag 1

Aankomst in Vancouver.
Dinner in het restaurant Aqua River
Overnachting in het hotel Plaza 500

Dag 2

Ontbijt buffet in het hotel
Vertrek op citytour van Vancouver langsheen de Robson street, Yaletown, historic Gastown, het waterfront en het Queen Elisabeth Park. 
Dim sum lunch in het Floata restaurant in Chinatown
Vrije namiddag
Dinner in het restaurant Keg's

Dag 3

Ontbijt buffet in het hotel
Vertrek naar het bekende wintersportgebied Wistler. De weg is een panormaische tocht over de Sea-to-Sky highway.
Voor de lunch krijgen de deelnemers even vrije tijd om het dorp te ontdekken.
Lunch in Whistler Brewhouse.
Namiddag activiteit in whistler: 2 mogelijkheden:
Optie 1: Zip trek eco tour over de Fitzsimmons Creek en de spectaculaire bosrijke vallei tussen Wistler en de Blackcomb mountains.
Optie 2: mountainbike tocht in het natuurgebied van Lost Lakr, Meadow Park en de vollage trail.
Retour naar Vancouver met een stop aan het restaurant “The Salmon House” voor een heerlijk zeevruchten dinner in een gezellige “berg lodge” atmosfeer. 

Dag 4

Transfer naar de basis van Grousse mountain.
Treintje naar de top van Vancouver.
Ontbijt op Grousse Mountain met zicht op Vancouver’s Skyline.
Wandeling naar het beschermde beren- en wolven toevluchtsoord.
Transfer naar het cruise schip.
Check-in aan boord van het schip en vertrek.

Dag 5

De Inside Passage is een langgerekt en bergachtig gebied grenzend aan de westkust van Canada. Het gebied wordt gedomineerd door met sneeuw bedekte bergtoppen, immense gletsjers die met een donderend geluid in zee afkalven, smaragdgroene regenwouden, fjorden en ijsbergen. Het gebied is rijk aan zee-arenden, zeeleeuwen, bruinvissen en walvissen

Dag 6

Alaska bevat prachtige landschappen en Icy Strait Point is daarop geen uitzondering! Hier leven bultruggen, orka's, bruinvissen, zeehonden, zeeotters, alle vijf soorten zalm uit de grote oceaan en grizzlyberen, ook zeearenden laten zich vaak bewonderen.

Mogelijke excursies:
1) Tocht door het regenwoud aan boord van een treintje
2) Kayaking
3) Trektocht door de Spasski river valley op zoek naar ondermeer grizzly beren, adelaars, zwartstaartherten en landotters.
4) Walvissencruise
5) 4X4 expeditie

Dag 7

Volledige cruise dag
De hubbard gletsjer is het absolute hoogtepunt van deze reis. U zal oog in oog staan met een gigantische muur van ijs die kilometers lang is en zal kunnen genieten van het wonderlijke schouwspel der natuur wanneer een ijsblok afbreekt en met luide slag in het water valt. Een onvergetelijke ervaring!

Dag 8

Aankomst in de haven van Skagway
Skagway is een van de mooiste stadjes in Alaska en ooit de toegangspoort voor menig hoopvolle avonturier op de vondst van goud (Gold Rush). In de zomer heeft u hier een goede kans om beren te zien die langs de riviertjes op zalm staan te vissen.
Mogelijke excursies:
1) Tocht per minibusjes over de "gold rush" route; de Klondike highway
2) Historische stadstour
3) Yukon 4X4 selfdrive- avontuur
4) Catamaran cruise in de Lynn fjord  en rafting in het chilkat bald eagle preserve
5) Goudkoorts avontuur.
Vertrek Skagway naar Juneau

Dag 9

Aankomst in Juneau
Juneau is de hoofdstad van Alaska en uitsluitend per vliegtuig of schip te bereiken. Juneau werd in 1880 door goudzoekers gesticht. De stad Juneau werd van een goudzoekerskamp een hoofdstad. De ‘goldrush’ leeft hier nog steeds voort.
Mogelijke excursies:
1) Avontuurlijke trektocht door het Tongass Nationaal woud. 
2) Walvissen cruise
3) Canopy tour door het regenwoud

Dag 10

U kan deze laatste dag van de cruise genieten van het uitzicht en de vele faciliteiten van het cruiseschip.

Dag 11

Terugvlucht Vancouver - Brussel