Land: Sri Lanka
Beschrijving:

Sri Lanka is een tropisch eiland midden in de Indische oceaan. Vroegere zeevaarders en avonturiers noemden Sri Lanka 'De parel van het oosten', en die naam verdient het eiland nog steeds. Ondanks zijn afmetingen is Sri Lanka een eiland van ongekende diversiteit. Men vindt hier alles wat nodig is voor de perfecte incentive; Zon, zee, strand, indrukwekkende natuur en een prachtige cultuur. Dankzij de weelderige natuur en het gunstige klimaat wordt Sri Lanka ook wel eens de 'Tuin van Boeddha' genoemd. Daarnaast herbergt Sri Lanka ook een enorm aantal cultuurschatten uit een rijk en bewogen verleden.

DAG 1

De deelnemers komen samen met hun BTS begeleider in de luchthaven van Zaventem.Vertrek vlucht met Qatar Airways naar Doha.
Aankomst in Doha.

DAG 2

Vertrek vlucht met Qatar Airways naar Colombo. Hartelijk onthaal bij aankomst, door dames in sari. De deelnemers gaan vervolgens aan boord van de bus voor vertrek naar Pinnawala, waar ze zullen genieten van een heerlijk ontbijt in een lokaal restaurant met zicht op het “olifantenbad”.
Bezoek aan het olifantenweeshuis in Pinnawala. Transfer naar het hotel in Kandalama. Hier worden de deelnemers koninklijk verwelkomd door dansers en drummers. Lunch in het hotel en vrije namiddag. Barbequediner & “Jungle party” met live muziek van een oriëntaalse live band.

DAG 3

Ontbijt in het hotel. Samenkomst in de lobby & transfer per ossenkar of tractor naar Sigiriya, één van de zeven plaatsen in Sri Lanka die op de Werelderfgoedlijst staan.  Eens op de rotscitadel wordt er genoten van een drankje en het adembenemende uitzicht. Nadien bezoek van een Batik fabriek, waarbij er gedemonstreerd wordt hoe een Batik gemaakt wordt.Heerlijke lunch in een lokaal restaurant. In de namiddag gaan de deelnemers op 4x4 Jeepsafari doorheen het Minneriya National Park. Na de safari per 4x4 geniet men van een olifantensafari naar Habarana. Terugkeer naar het hotel & vrije tijd om zich op te frissen. Buffet diner in het hotel.

DAG 4

Ontbijt in het hotel. Check out en vertrek naar Matale. Onderweg wordt er een houtsnijfabriek bezocht. Bezoek aan de kruidentuin van Matale waar men kennis maakt met de kruiden waarvoor Sri Lanka zo beroemd is, en men leert hoe deze gekweekt en verwerkt worden. Als kers op de taart wordt het bezoek beëindigd met een kookdemonstratie met deze kruiden. Transfer verder naar Kandy. Lunch in een lokaal restaurant in Kandy.
City tour van Kandy, de Bazaar en de Tempel van de Tand. Transfer per Tuk Tuk naar het hotel. Buffet diner in het hotel.

DAG 5

Ontbijt in het hotel. Bezoek aan de theeplantage en de theefabriek, waar de beste thee ter wereld geproduceerd wordt. Hier maken de deelnemers kennis met het kweekproces en de verwerking ervan.Na het bezoek volgt een theeplukwedstrijd waarbij de deelnemers hun kunnen op de proef gesteld wordt. De winnaar wordt uiteraard beloond. Lunch in een lokaal restaurant nabij de waterval. Terugkeer naar Kandy en vrije tijd om te winkelen. Bezoek aan de Botanische Tuinen. Terugkeer naar het hotel en vrije tijd. Thema-avond: Koninklijk Kandisch diner met een culturele show en vuurlopen.

DAG 6

Ontbijt in het hotel. Transfer van Kandy naar Ahungalla per private Viceroy stoomtrein. Aan boord zullen er zowel snacks als een lunch geserveerd worden. Het beloofd een boeiende treinrit te worden met prachtige uitzichten, aangenaam gezelschap maar ook een aangename sfeer door de entertainment aan boord:een calypso band luistert de treinrit op met opzwepende live muziek en een magiër entertaint de groep met zijn toverkunsten. Aankomst in Ahungalla en verwelkoming met bloemenslingers. Transfer naar het hotel & private check-in. Vrije namiddag.Buffet diner in het hotel.

DAG 7

Ontbijt in het hotel, vrije voormiddag en lunch in het hotel.Transfer naar Balapitiya. Eens aangekomen gaan de deelnemers verder per boot.
Tijdens deze boottocht ziet de groep het dagdagelijkse leven van de dorpelingen en enkele eilandjes. Bezoek aan een schildpaddenboerderij waar schildpadden gekweekt worden en kennismaking met deze merkwaardige dieren. Op het strand  wordt een cocktail geserveerd terwijl de kleine schildpadden in de zee worden vrijgelaten.Terugkeer naar het hotel. Aperitiefje en afscheidsdiner op het strand. Een heerlijk zeevruchtendiner wacht de deelnemers op aan het strand. Na het diner brengt een dj de sfeer er in met zijn muziek en wordt er een indrukwekkende limboshow met vuur voorzien.

DAG 8

Check out en transfer naar de luchthaven. Aankomst op Colombo Bandaranaike International Airport & Check in.
Terugreis naar Brussel